Hoeveel coniferen planten per meter?

Bereken het aantal coniferen per strekkende meter

Bij het aanplanten van coniferen voor een haag is het belangrijk om het juiste aantal planten per strekkende meter te berekenen. Dit aantal hangt af van verschillende factoren, zoals het formaat van de coniferen bij aanplanten, de groeisnelheid en de gewenste dichtheid. Als de plantafstand tussen coniferen te groot is, kan het lang duren voordat de haag zichtdicht is. Terwijl te dicht op elkaar planten kan leiden tot onregelmatige groei, kaalheid aan de onderkant en mogelijk zelfs uitdroging.

Op deze pagina bereken je eenvoudig het aantal planten dat nodig is voor een coniferenhaag. Onder elke soort staat een handige calculator. Kies hier het gewenste plantformaat en vul de lengte in meters van de haag in. De tool toont vervolgens exact het aantal haagplanten dat nodig is voor het project.

Hoeveel Taxus planten per strekkende meter?

Taxus baccata (Venijnboom)

De Taxus baccata is een veelzijdige conifeer. Met een groeisnelheid van 25-30 cm per jaar is hij geschikt voor een middelhoge tot hoge haag. Deze winterharde, groenblijvende soort vormt een zichtdichte haag en verdraagt goed schaduw.

De Taxus baccata heeft donkergroene naalden en produceert rode bessen in de herfst. Hij is zeer geschikt voor vormsnoei en kan zelfs radicaal teruggesnoeid worden. Deze conifeer is eenvoudig te verzorgen, maar zorg wel voor grond die goed doorlatend is. 

Bestel hier

Bereken het aantal Taxus bacatta planten voor een haag:

Hoeveel Thuja planten per strekkende meter?

Thuja occidentalis ‘Brabant’

De Thuja occidentalis ‘Brabant’ is een snelgroeiende conifeersoort. Hij groeit jaarlijks 25-35 cm in hoogte en 10-15 cm in breedte. De ‘Brabant’ is zeer geschikt voor middelhoge tot hoge hagen en biedt snel privacy.

Hij is winterhard, windbestendig en is geschikt voor in de zon of halfschaduw. Met zijn lichtgroene, zachte bladeren blijft hij het hele jaar groen. Deze conifeer is eenvoudig te snoeien en vormt een zichtdichte haag. De ‘Brabant’ verspreidt daarnaast een aangename geur.

Bestel hier

Bereken het aantal Thuja occidentalis ‘Brabant’ planten voor een haag:

Thuja plicata ‘Martin’

De Thuja plicata ‘Martin’ is een snelgroeiende conifeer, ideaal voor hoge, dichte hagen. Deze winterharde soort kan 4 tot 6 meter hoog worden en is geschikt voor vrijwel alle bodems. De ‘Martin’ heeft glanzende, donkergroene schubvormige bladeren. Hij is zeer winterhard en behoeft weinig verzorging. Deze conifeer groeit smal en compact, waardoor hij perfect is voor strakke hagen. Jaarlijks snoeien in de vroege herfst is aan te raden. De ‘Martin’ is gevoelig voor extreme droogte. Geef tijdens langdurige droogte daarom extra water.

Bestel hier

Bereken het aantal Thuja plicata ‘Martin’ planten voor een haag:

Thuja occidentalis ‘Smaragd’

Thuja occidentalis Smaragd

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is een populaire conifeer voor hagen, gekenmerkt door zijn compacte, opgaande groei en frisgroene kleur. Met een relatief langzame groeisnelheid van ongeveer 20 cm per jaar is hij geschikt voor middelhoge tot hoge hagen. De ‘Smaragd’ is zeer winterhard en groenblijvend.

Hij vormt een dichte haag die privacy biedt en is eenvoudig te onderhouden met jaarlijks snoeien. Deze conifeer prefereert enkele uren zon per dag en kan enige droogte verdragen. De ‘Smaragd’ is ideaal voor een elegante smalle haag wil.

Bestel hier

Bereken het aantal Thuja occidentalis ‘Smaragd’ planten voor een haag:

Thuja occidentalis ‘Yellow Ribbon’

De Thuja occidentalis ‘Yellow Ribbon’ is een kleurrijke soort die geschikt is voor hagen. Deze winterharde conifeer heeft een gemiddelde groeisnelheid, ongeveer 20-30 cm per jaar. De ‘Yellow Ribbon’ is geschikt voor middelhoge tot hoge hagen. In de lente en zomer is het loof groen-geel, terwijl het in de winter naar oranje-geel tot brons verkleurt.

Deze conifeer is zeer winterhard, groenblijvend en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw. Met zijn dichte groei biedt de ‘Yellow Ribbon’ privacy en is relatief onderhoudsvriendelijk, met slechts tweemaal per jaar snoeien.

Bestel hier

Bereken het aantal Thuja ‘Yellow Ribbon’ planten voor een haag:

Thuja occidentalis ‘Frieslandia’

Thuja occidentalis ‘Frieslandia’ is een dicht vertakte, peervormige conifeer. Deze soort groeit relatief snel, tot 30-40 cm per jaar en kan tot 5 meter hoog worden. De ‘Frielandia’ is winterhard, kan tegen zeewind en heeft een voorkeur voor vochtige, doorlaatbare grond. Geschikt voor een standplaats met zon of halfschaduw.

Bestel hier

Bereken het aantal Thuja occidentalis ‘Frieslandia’ planten voor een haag: