Bamboe planten

Bamboe planten

In dit artikel leest u alles over hoe u bamboe kunt planten en wat de beste periode en werkwijze hiervoor is. Bamboe is een populaire en veelzijdige plant die een mooie aanvulling is op elke tuin. Door bamboe op de juiste manier te planten zorgt u ervoor dat de planten gezond blijven en optimaal kunnen groeien.

In dit artikel bespreken we de stappen die je moet volgen om bamboe te planten, de standplaats en de beste tijd van het jaar om dit te doen.

Wanneer bamboe planten?

De lente is de beste tijd om bamboe aan te planten. Dit komt omdat de bodemtemperatuur precies goed is voor de ontwikkeling van het wortelstelsel en er meer regen is om de grond gehydrateerd te houden. Ook in de zomer en het najaar kunt u zonder problemen bamboe aanplanten – zorg er wel voor dat u vorst vermijdt!

Wat is de beste standplaats voor bamboe?

Vrijwel alle soorten bamboe zijn geschikt voor een plek met schaduw. Sommige soorten, zoals de Fargesia Rufa en Fargesia Robusta verdragen volle zon. Zorg voor een beschutte plek, bij voorkeur met voedingsrijke grond. Daarnaast moet de grond goed doorlatend zijn, anders kan de plant last krijgen van wortelrot.

Werkwijze bij het planten van bamboe

Volg de onderstaande stappen bij het planten van bamboe:

  1. Kies een geschikte plek in de tuin. Bamboe groeit het beste goed doorlaatbare grond en kan in de schaduw, halfschaduw en volle zon.

  2. Maak een gat in de grond dat twee keer zo groot is als de kluit.

  3. Plaats bij woekerende bamboe soorten een wortelbegrenzer
  4. Zet de bamboe in het gat en vul het gat op met grond. Druk de grond goed aan zodat de plant goed vastzit en recht staat.

  5. Geef de eerste weken voldoende water zodat de plant goed kan wortelen.

 

Bamboe aanplanten