6 mooiste bladhoudende bomen

Wintergroene boom

Een groenblijvende boom is een geweldige keuze als u het hele jaar door groen in uw tuin wilt hebben! Groenblijvende bomen zijn ideaal om het zicht in uw tuin te beperken, omdat ze het hele jaar door hun bladeren behouden. Het zijn ook windbrekers, waardoor ze zorgen voor een beschutte plek en veel wind uit uw tuin kunnen houden.

U kunt wintergroene bomen in bijna elke grondsoort planten. De meeste groenblijvende bomen zijn daarnaast winterhard, wat betekent dat ze bestand zijn tegen Nederlandse winters. De groenblijvers zijn er in verschillende maten en vormen, zodat u er een kunt vinden die aan uw wensen voldoet. Wij hebben de mooiste groenblijvende bomen voor u op een rij gezet.

Populaire groenblijvende bomen

Dit is de lijst met de mooiste bladhoudende, groenblijvende bomen voor een prachtige tuin in de wintermaanden.

1. Olijfboom – Olea Europaea

De olijfboom is een winterharde boom die geschikt is voor het Nederlandse klimaat. Het karakteristieke grijsgroene blad en naarmate de boom ouder wordt een steeds ruwere stam maken van deze boom een mooie aanwinst voor elke tuin. De olijfboom heeft een standplaats in de volle zon nodig met kalkrijke licht vochtige grond die goed waterdoorlatend is.

Bekijk het aanbod Olijfbomen

2. Steeneik – Quercus Ilex

Steeneik

De steeneik (Quercus Ilex) is een groenblijvende eik die inheems is in het Middellandse Zeegebied. Hij heeft stevige, leerachtige bladeren die donkergroen van kleur zijn. In het voorjaar krijgt de boom gele katjes. De steeneik is een langzame groeier, maar indien gewenst is vormsnoei mogelijk. De boom staat graag beschut en groeit goed op zowel zand- als kleigrond.

Bekijk het aanbod Steeneiken

3. Kurkeik – Quercus Suber

Kurkeik

De kurkeik is een loofboom met een ruwe, kurkachtige schors. De bladeren van de kurkeik zijn langwerpig en hebben kleine tandjes aan de randen. De bomen produceren eikels, die worden gegeten door verschillende dieren, waaronder herten, varkens en eekhoorns. Het is een boom die het hele jaar in blad blijft en in ideale groei omstandigheden een maximale hoogte van 20 meter kan bereiken.

Bekijk het aanbod Quercus Suber

4. Olijfwilg op stam – Elaeagnus Ebbingei

Olijfwilg - Elaeagnus Ebbingei

De olijfwilg, ook bekend als Olaeagnus ebbingei, is een winterharde boom. Hij heeft glanzende, donkergroene bladeren van 3-6 centimeter lang. De olijfwilg dankt zijn naam aan de kleine, olijfachtige vruchten die hij produceert. Bovendien krijgt hij in het voorjaar prachtige kleine witte bloemen, die ook nog een heerlijke geur afgeven. De olijfwilg wordt vaak gebruikt als sierboom en heeft de voorkeur voor een plek met volle zon of halfschaduw.

Bekijk het aanbod Elaeagnus Ebbingei op stam

5. Chinese Waaierpalm – Trachycarpus Fortunei

chinese waaierpalm - Trachycarpus Fortunei

De Chinese waaierpalm is de populairste palmboom. Hij is zeer winterhard en bestand tegen vorst tot -18 graden. De tropische uitstraling van de Trachycarpus Fortunei palm maakt het een populaire keuze voor tuinen met een mediterrane sfeer. De bladeren zijn groenblijvend en waaiervormig en worden tot een meter lang en een meter breed. De palm krijgt vanaf mei bloementrossen met gele bloemen. De Chinese waaierpalm is gemakkelijk te verzorgen en heeft niet veel onderhoud nodig.

Bekijk het aanbod Chinese Waaierpalmen

6. Portugese Laurier op stam – Prunus Lusitanica

Prunus Lusitanica - Portugese laurier

De Portugese laurier op stam is een groenblijvende boom met kleine, donkergroene bladeren en een dichte groeiwijze. In mei produceert hij witte bloemen die worden gevolgd door zwarte vruchten. De Portugese laurier wordt vaak gebruikt als haagplant, omdat hij gemakkelijk kan worden gesnoeid.

Bekijk het aanbod Portugese Laurier bomen

Bladhoudende bomen in uw tuin

Groenblijvende bomen zijn essentieel om een tuin te creëren die het hele jaar door interessant blijft. Terwijl veel planten in de winter blad verliezen, zorgen de wintergroene bomen juist voor kleur en textuur. Er zijn veel verschillende soorten groenblijvers waaruit u kunt kiezen, zodat u een interessante en gevarieerde tuin kunt aanleggen. Als u een klassieke uitstraling wilt, kunt u groenblijvende leibomen langs de achterkant van uw tuin aanplanten. Voor een speelser ontwerp mixt u verschillende hoogtes en bladkleuren. Vergeet niet enkele bloeiende vaste planten toe te voegen voor een vleugje kleur in het voorjaar en de zomer.

Wintergroene bomen kopen bij Tuinplantenonline.nl

Tuinplantenonline.nl biedt een grote verscheidenheid aan groenblijvende bomen die het hele jaar door zorgen voor een levendige en groene tuin. Van eiken tot sierlijke olijfbomen, we hebben een bladhoudende boom voor ieders smaak. Wij geven u graag deskundig advies over het selecteren en kopen van de juiste boom voor uw behoeften, en onze medewerkers staan altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Dit bericht is gepost in Bomen. Bookmark de link.