6 mooiste bloeiende struiken

Bloeiende struik

Bloeiende struiken zijn een must voor iedere tuin. Niet alleen geven ze kleur en structuur aan elke buitenruimte, maar ze zijn ook belangrijk voor vogels en vlinders.

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij al onze favoriete heesters voor u in een lijst gezet.

Wat zijn de mooiste bloeiende struiken?

Hieronder vindt u een lijst met de mooiste bloeiende struiken.

1. Camelia

Roze camelia

De camelia is populaire bloeiende plant die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een langzame groeier die grote bloemen krijgt en verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder wit, roze en rood. De camelia is een groenblijvende en winterharde struik. Een van de opvallendste kenmerken is de lange bloeiperiode; de bloemen kunnen meerdere maanden achtereen in bloei staan. Hij geeft de voorkeur aan licht zure grond die goed water doorlaat.

Bloeiperiode: meeste soorten tussen februari – mei

Bekijk het aanbod Camelia

2. Hortensia – Hydrangea

Paarse hortensia

De hortensia is een groot geslacht van vaste planten afkomstig uit Azië en Amerika. Hortensia’s zijn tuinplanten die herkenbaar zijn door de grote, opzichtige bloembollen in verschillende kleuren. Ze kunnen in de border of in een plantenbak worden geplant en geven de voorkeur aan voedingrijke, lichtzure grond. Hortensia’s verdragen schaduw, halfschaduw en zon (pas op dat de plant niet uitdroogt in de zon).

Bloeiperiode: afhankelijk van soort tussen april – oktober

Bekijk het aanbod Hortensia’s

3. Sering – Syringa

Sering

De sering, ook bekend als Syringa, is een geurige plant die bekend staat om zijn grote bloemtrossen. Deze bladverliezende plant verliest zijn bladeren in de winter en groeit het liefst in de zon of halfschaduw. Seringen zijn er in verschillende kleuren, waaronder wit, paars en roze. Ze zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook populair vanwege hun geur. De bloemen van de sering verspreiden een zoete geur in uw tuin.

Bloeiperiode: afhankelijk van soort tussen mei – augustus

Bekijk het aanbod Seringen

4. Vlinderstruik – Buddleja davidii

Vlinderstruik

De vlinderstruik (Buddleja davidii) is een struik met kleine, kleurrijke bloemen. Het is een populaire plant omdat hij veel vlinders aantrekt. De vlinderstruik doet het het beste in de volle zon. In het voorjaar, na de laatste nachtvorst moet de vlinderstruik grondig gesnoeid worden. Dit bevordert nieuwe groei en zorgt voor meer bloemen.

Bloeiperiode: tussen juli – oktober

Bekijk het aanbod Vlinderstruiken

5. Rozenstruik – Rosa

Rozenstruik

Een rozenstruik is een houtachtige vaste bloeiende plant van het geslacht Rosa. Er zijn meer dan 100 soorten verkrijgbaar. Ze variëren in grootte van compacte struiken, tot klimrozen die de lucht in gaan. Rozen groeien het best op zonnige plaatsen met vochtige, goed gedraineerde grond. Daarnaast zorgt regelmatige bemesting voor een uitbundige bloei.

Bloeiperiode: afhankelijk van soort tussen juni – september

Bekijk het aanbod Rozenstruiken

6. Magnolia – Beverboom

De magnolia is een struik of kleine boom met grote geurende en tulpachtige bloemen. Hij bloeit in de lente en de zomer. De meest voorkomende kleuren zijn wit en roze, maar er zijn ook rode en paarse soorten verkrijgbaar. Geef de plant bij voorkeur een beschutte plek in de tuin met veel zonlicht. In bloei is de magnolia niet te missen en behoort deze tot de mooiste heesters.

Bloeiperiode: meeste soorten tussen april – mei

Bekijk het aanbod Magnolia struiken

Bekijk ook ons artikel over: de mooiste groenblijvende struiken

Welke struiken met bloemen in uw tuin planten?

Als u kleur wilt toevoegen aan uw tuin met heesters die bloemen produceren, zijn er een paar dingen om te overwegen. Ten eerste moet u beslissen of u een groenblijvende of bladverliezende plant wilt. Wintergroene heesters behouden het hele jaar door hun bladeren, terwijl bladverliezende struiken in de winter hun bladeren kwijt raken. Een hoge heester biedt privacy of kan een achtergrond vormen voor kleinere (vaste) planten en bodembedekker. Zorg daarnaast voor een goede mix van bloemkleuren en bloeitijden, zodat uw tuin langere tijd in bloei staat en de kleuren met elkaar matchen.

Bloeiende heesters kopen bij Tuinplantenonline.nl

Bij Tuinplantenonline.nl hebben wij een ruime keuze aan prachtige bloeiende heesters waar u uit kunt kiezen. Of u nu op zoek bent naar iets om kleur toe te voegen aan uw tuin of om meer vlinders aan te trekken, wij hebben de perfecte tuinplant voor u. Met onze scherpe prijzen zit u altijd goed. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van een geschikte struik, is ons deskundig personeel altijd bereid u te helpen.