Een camellia Japonica (Japanse roos) is een bladhoudende struik met bloemen die lijken op rozen. De Japonica bloeit aan het eind van de winter in de maanden februari tot april. De Japanse roos kan tot ongeveer 3 meter hoog worden en houdt van een standplaats in de half-schaduw met vochtige zure en vochtdoorlatende grond.

Over de Camellia Japonica

Deze wintergroene struik krijgt tijdens de bloei prachtige roosachtige bloemen. Het blad is groen en de heester staat in bloei van februari - april. Om zo lang mogelijk van deze tuinplant te genieten is het belangrijk om de Camellia op een beschutte plek in de tuin te planten op een zure humusrijke bodem. Door de populariteit van deze Camellia worden steeds meer soorten gekweekt. Naast een struik is tegenwoordig ook een Camellia op stam verkrijgbaar. Een Camellia kopen doet u gemakkelijk bij Tuinplantenonline.nl. Met ons ruime aanbod met Camellia Japonica's in verschillende formaten en kleuren vindt u altijd een passende plant voor in uw tuin of voor een pot op het terras.

Verzorging van de Japanse roos

Tips voor de verzorging van deze groenblijvende heester vindt u hieronder. Lees meer over onder andere het planten, snoeien en de verzorging bij vorst van de Japonica.

Algemene tips voor onderhoud

Er zijn drie dingen die u moet weten over de verzorging van de Camellia Japonica: licht, water en bemesting. Kies bij het planten voor een standplaats met half-schaduw of schaduw en een plek met beschutting tegen de harde wind. De plant heeft een voorkeur voor humusrijke en (licht)zure grond. Wanneer u deze heester plant in de volle grond doe dit dan niet op een plek waar deze veel uren zon op een dag krijgt, de avondzon kan geen kwaad. Wortels groeien vooral oppervlakkig, waardoor de bodem vochtig mag zijn. Geef vooral na het planten voldoende water. Ook tijdens een warme zomer, raden wij aan om deze sierplant regelmatig te bewateren. Omdat de Camellia van teveel kalk gele bladeren krijgt, kunt u het beste regenwater geven. De plant is daarnaast niet erg vatbaar voor ziekten en plagen.

Snoeien

Snoeien is bij de Japanse roos is niet nodig. Wilt u toch snoeien, dan doet u dit in het voorjaar. Verwijder uitsluitend de uitstekende takken met een scherpe snoeischaar, laat de heester verder met rust. Omdat de Camellia in het voorjaar voedingstoffen beter opneemt uit de grond, zal de plant in deze periode snel herstellen van de snoei.

Winterhardheid

De Camellia's zijn vrij goed bestand tegen de winter. Bij strenge vorst raden we aan om vliesdoek om de heester te doen. Zo beschermt u de plant in de winter, wat voor de Japonica de moeilijkste periode van het jaar is. Staat de heester in een pot op het terras, zorg dan dat u deze inpakt met noppenfolie om bevriezing van de wortels te voorkomen.

Camellia Japonica kopen bij Tuinplantenonline.nl

Ons aanbod Camellia Japonica is met zorg geselecteerd en komt van de beste kwekers. Zo bent u verzekerd van een plant van goede kwaliteit, waar u jaren van kunt genieten. Naast een zeer uitgebreid aanbod van de Japanse roos, vindt u bij ons ook de Camellia Sasanqua en Sinensis. Wij leveren alle bomen en planten direct uit voorraad. Met onze snelle bezorgservice heeft u uw bestelling al binnen 3-5 werkdagen in huis. De Camellia's liever eerst bekijken? Kom gerust langs in ons ruime tuincentrum in de Westereen.