De Tulperij in Voorhout

Over de Tulperij

De Tulperij, gelegen in het prachtige Voorhout, verwelkomt bezoekers vanaf 12 augustus 2023 in hun adembenemende dahlia showtuin. Met meer dan 600 verschillende soorten dahlia’s is deze tuin een lust voor het oog en een viering van de diversiteit die deze bloemen te bieden hebben.

De dahlia’s, liefdevol geplant door lokale kwekers, vormen een kleurrijk spektakel en laten bezoekers kennismaken met de vele variaties en nuances die deze bloemen te bieden hebben. Terwijl bezoekers genieten van het uitzicht over de weelderige tuin, kunnen ze zich tegoed doen aan smaakvolle appeltaart en verse koffie.

Als kers op de taart kunnen bezoekers voordat ze vertrekken hun eigen bos dahlia’s plukken om mee naar huis te nemen. Dit biedt een unieke kans om een stukje van de schoonheid van De Tulperij mee te nemen naar huis.

Naast de dahlia showtuin biedt De Tulperij ook een schuur vol met een diverse selectie aan bloembollen, waardoor bezoekers ruime keuze hebben voor hun eigen tuin.

Maar de bloemenpracht houdt niet op bij de dahlia’s. In het voorjaar van 2024 zal De Tulperij haar deuren openen voor een tulpen, narcissen en hyacinten showtuin, omringd door uitgestrekte velden. Een unieke gelegenheid om te genieten van de pracht van deze iconische bloemen.

Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om te luisteren naar het verhaal achter de tulpen en de dahlia’s, verteld door Daan of Anja, twee enthousiaste experts op dit gebied.

Voor gezinnen biedt De Tulperij een ideale locatie voor gezinsactiviteiten, zoals een speurtocht door de showtuin en de pluktuin. Deze speurtocht neemt kinderen mee op een avontuur waarbij ze vragen beantwoorden over bijen en bloemen. Na afloop ontvangen ze een leuke verrassing. De kosten hiervoor bedragen €4,50 per kind.

Oude Herenweg 16B
2215 RZ Voorhout
Zuid-Holland

Wanneer?

12 augustus t/m 13 oktober 2023
Dinsdag t/m zondag van 9.30 tot 17.00 uur

Locatie

Oude Herenweg 16B
2215 RZ Voorhout
Zuid-Holland

Kosten

Gratis

Meer info

https://detulperij.nl/