4 groenblijvende leibomen om inkijk te voorkomen

Groenblijvende leibomen

Groenblijvende leibomen zijn een mooie en unieke toevoeging aan elke tuin. Ze hebben een hoge sierwaarde en zorgen voor meer kleur in de wintermaanden wanneer andere bomen kaal zijn. Bovendien kunnen deze leibomen zorgen voor meer privacy, door inkijk in de tuin of uw huis te beperken. Het belangrijkste kenmerk van wintergroene leibomen is echter dat ze in de winter hun bladeren behouden, waardoor uw tuin er nog steeds levendig uitziet.

4 mooiste groenblijvende leibomen

Hieronder vindt u onze favoriete groenblijvende leibomen voor in de tuin.

1. Lei olijfwilg

De lei-olijfwilg, ook bekend als Elaeagnus Ebbingei, is een wintergroene leiboom die in de herfst bloeit met kleine witte bloemen die heerlijk geuren. De bladeren zijn groen-grijs en het blad is ovaalvormig. Deze boom groeit vrij snel en is zeer geschikt als scherm om ongewenste inkijk te beperken. De lei olijfwilg is bestand tegen zout en wind en wordt daarom ook veel gebruikt in kustgebieden.

2. Lei laurier

De lei laurier (Prunus lusitanica) is een snelgroeiende, gemakkelijk te onderhouden boom die tot de mooiste leibomen behoort. Er zijn verschillende soorten lei laurieren, waaronder de bekende Portugese laurier en de laurierkers. Ze zijn allemaal groenblijvend en hebben een mooi dicht bladerdek. De bladeren zijn donkergroen en glanzend, en de bloemen zijn klein en wit. De laurier is een zeer winterharde boom die vorst goed kan verdragen. Ze groeien het best in de volle zon of gedeeltelijke schaduw en geven de voorkeur aan vochtige, goed gedraineerde grond.

3. Lei Steeneik

Op zoek naar een groenblijvende leiboom tegen inkijk van buren? De lei steeneik (Quercus Ilex) is een langzaam groeiende boom die ook veel als leischerm wordt toegepast. De bladeren zijn grijs van kleur en hebben een licht gekartelde rand. De boom geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats en verdraagt geen zeer strenge vorst. Hij is echter goed winterhard en kan temperaturen tot -10°C verdragen. Jonge bomen zijn iets gevoeliger voor vorst, maar worden toleranter naarmate ze ouder worden.

4. Lei glansmispel

Ook de glansmispel (Photinia fraseri ‘Red Robin) in leivorm behoort tot de bladhoudende leibomen. Het is een boom die bekend staat om zijn prachtige helderrode blad. Hoe meer je de plant snoeit, hoe roder hij wordt. Als je de plant niet snoeit, verschijnen er van mei tot juli zelfs witte bloemen in de boom. Deze soort verdraagt snoei zeer goed en laat zich gemakkelijk als leiboom vormen. Plaats meerdere naast elkaar voor een privacyhaag op stam, of één om meer diepte te creëren in een tuin.

Waarom een groenblijvende leiboom?

Wintergroene leibomen kunnen een geweldige aanvulling op uw tuin zijn, die het hele jaar door privacy en extra groen biedt. Deze leibomen groeien doorgaans langzamer dan andere soorten bomen, zodat ze minder gesnoeid hoeven te worden.

Ze hebben een dicht bladerdek, zelfs in de winter als andere bladverliezende bomen kaal zijn. Dit maakt ze een ideale keuze voor het maken van een groene tuinafscheiding om de inkijk te beperken of om minder mooie uitzichten af te schermen. Bovendien kunnen wintergroene leibomen zowel hoogte als diepte in uw tuin brengen.

Groenblijvende leibomen kopen

Bij tuinplantenonline.nl hebben we een ruim assortiment groenblijvende leibomen. U kunt kiezen uit verschillende soorten en maten. De perfecte aanvulling op uw tuin! Neem voor vragen contact met ons op, wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Ons team heeft veel kennis over deze wintergroene bomen en is altijd bereid u te helpen bij het vinden van de juiste tuinplanten.

Dit bericht is gepost in Bomen. Bookmark de link.