Holland Dahlia Event in omgeving Lisse

Over het Holland Dahlia Event

Het zevende Holland Dahlia Event zal plaatsvinden van 8 tot en met 10 september 2023 in de prachtige Duin- en Bollenstreek. Dit evenement is dé plek voor liefhebbers van dahlia’s en bloemenkunst om elkaar te ontmoeten en te genieten van al het moois dat deze kleurrijke bloemen te bieden hebben.

Tijdens het event zullen er verschillende bezoeklocaties geopend zijn, waaronder Kasteel Keukenhof, CNB Showtuin/De Tulperij, FBT Showtuin, Geerlings Dahlia’s en Fred. De Meulder Export B.V. Op deze locaties kunnen bezoekers genieten van prachtige dahliaobjecten en inspiratie opdoen voor hun eigen bloemcreaties.

Een bijzonder hoogtepunt van het Holland Dahlia Event is de samenwerking met studenten van de opleiding Vonk, afdeling Bloem & Design. Zij werken met het thema ‘Typical Dutch’ aan indrukwekkende dahliaobjecten bij Kasteel Keukenhof. Deze creaties zullen ongetwijfeld de aandacht trekken en laten zien hoe bloemenkunst en de Nederlandse cultuur hand in hand kunnen gaan.

De opening van het event zal worden verzorgd door Natasja Sadi, een bekende bloemkunstenaar. Haar expertise en passie voor bloemen zullen ongetwijfeld bijdragen aan een spectaculaire start van het Holland Dahlia Event.

Op Landgoed Keukenhof zullen bezoekers niet alleen kunnen genieten van de dahlia objecten gemaakt door studenten en een corsogroep, maar ook van andere prachtige bloemen en tuinen. Het landgoed biedt een perfecte setting om te genieten van de kleurenpracht en geuren van de bloemen.

Daarnaast organiseert de Stichting Dahlia Mozaïeken dahlia-mozaïeken op verschillende locaties in de Bollenstreek. Deze kunstwerken, gemaakt van duizenden dahlia’s, zijn absoluut een bezoek waard en laten zien hoe dahlia’s op creatieve wijze kunnen worden ingezet.

Het thema van dit jaar, ‘Typical Dutch’, zorgt voor een extra Nederlandse touch aan het Holland Dahlia Event. Bezoekers kunnen typisch Nederlandse elementen en creaties zien die de Nederlandse cultuur en tradities weerspiegelen.

Een van de eyecatchers van het event zal een grote corsowagen zijn, samen met de reuze stoel die vorig jaar veel bekijks trok. Deze indrukwekkende creaties zullen te bewonderen zijn in de prachtige kasteeltuin, waar bezoekers kunnen genieten van een wandeling tussen de bloemenpracht.

Locaties:

  • Landgoed kasteel Keukenhof Lisse
  • CNB showtuin bij De Tulperij Voorhout
  • FBT showtuin bij The Tulip Barn Hillegom
  • Fred de Meulder Export B.V. Hillegom

 

 

Omgeving Lisse

Wanneer?

8 t/m 10 september 2023

Locatie

Meerdere locatie Duin- en Bollenstreek

Kosten

Gratis

Meer info

www.hollanddahliaevent.com