Kasteeltuinen Arcen

Over de Kasteeltuinen in Arcen

Kasteeltuinen Arcen, een prachtig bloemen- en plantenpark gelegen in het pittoreske Arcen, viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum. Ter ere van deze mijlpaal wordt er een nieuwe outdoor tuinbeleving gecreëerd op de plek waar voorheen de kas ‘Casa Verde’ stond. Deze kas heeft plaatsgemaakt voor de indrukwekkende boulevard genaamd ‘Plaza Verde’, samen met een schitterende mediterrane tuin.

In de Water- en Beeldentuin is momenteel een speciale expositie te bewonderen, waarin kunstwerken te zien zijn van gerenommeerde kunstenaars die eerder in het park hebben geëxposeerd.

Dit jaar tijdens het Kunstweekend, zullen de tuinen fungeren als atelier voor tientallen getalenteerde kunstenaars. Een unieke gelegenheid om hen aan het werk te zien en te genieten van de creatieve sfeer die het park te bieden heeft.

Voor gezinnen met kinderen is er goed nieuws: kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis Kasteeltuinen Arcen bezoeken gedurende de zomermaanden. Dit maakt het park een ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin.

Het vernieuwde terras bij de boulevard ‘Plaza Verde’ biedt bezoekers een prachtig uitzicht over de grote vijver met een imposante fontein. De toevoeging van nieuwe bomen, olijfbomen, rozemarijn en een sfeervol lavendelveld in de Mediterrane Tuin zorgt voor een extra dimensie aan de parkbeleving.

Kasteeltuinen Arcen is meer dan alleen een prachtig park met schitterende tuinen. Het biedt een verscheidenheid aan evenementen en activiteiten voor de hele familie. Of je nu houdt van tuinieren, kunst, cultuur of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de natuur.

 

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
Limburg

Wanneer?

1 april t/m 29 oktober 2023
Dagelijks geopend van 10:00 – 18:00 uur.

Locatie

Lingsforterweg 26
5944 BE Arcen
Limburg

Kosten

€18,95 (online), €19,95 (kassa) / Seizoenkaart € 57,50

Meer info

https://www.kasteeltuinen.nl/