Magnolia bemesten

Magnolia (Beverboom) bemesten

Magnolia’s, in Nederland ook wel Beverboom of Tulpenboom genoemd, zijn bekend om de geurige en grote bloemen en glanzend groene bladeren. Zonder de juiste zorg en onderhoud kunnen ze niet maximaal floreren in de tuin. Een van de belangrijkste aspecten van de verzorging van magnolia is ze te voorzien van de juiste voedingsstoffen door bemesting. In dit artikel bespreken we de do’s en don’ts van het bemesten van je Magnolia.

Is bemesting van een Magnolia nodig?

Magnolia’s hebben geen bemesting nodig, maar het kan wel de groei bevorderen. De voordelen van bemesting zijn dat het mogelijk de gezondheid en het uiterlijk verbetert. Daarnaast kan het bescherming bieden tegen plagen en ziekten en de kans op veel bloemen verhogen. Bemesting op het juiste moment kan uw boom ook helpen sneller en sterker te groeien.

Wanneer en met welke meststof moet je de Magnolia bemesten?

Het is aan te raden om de Magnolia in het voorjaar te bemesten met organische mest. Dit kan bijvoorbeeld met tuinturf of compost, of een soort meststof afgestemd op zuurminnende planten, zoals: DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea. Om de bloei extra te stimuleren kunt u in de zomer (juni) nogmaals licht bemesten. 

De beverboom heeft zure grond nodig. Het is mogelijk om de bodem extra te verzuren door tuinturf door de grond te mengen.

 

 

Meststof voor de Magnolia

Hoe moet je een Magnolia bemesten?

Om een magnolia te bemesten, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Kies de juiste meststof: Voor het bemesten van een Magnolia wordt aangeraden om organische mest te gebruiken. In het voorjaar, voor de bloei, kunt u magnolia bemesten met een organische meststof zoals DCM Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea. Om de bloei extra te stimuleren kunt u in juni de boom ook nog een klein beetje meststof geven.

  2. Bereid de grond voor: Verwijder al het onkruid dat in de buurt van de Magnolia staat. Door dit weg te halen zorg je ervoor dat de meststoffen niet door omringende planten worden opgenomen.

  3. Breng de meststof aan: Na het voorbereiden van de grond, kunt u de organische meststof aanbrengen. Strooi de meststof gelijkmatig uit rondom de struik of boom, op de plaats van de kluit. Geef daarna ruim water om de voedingstoffen van de meststof in de grond te laten trekken.

  4. Herhaal het proces: Herhaal deze stappen elk jaar na de bloei en richting het najaar om uw magnolia gezond en sterk te houden.