Magnolia planten: info & tips

Magnolia planten in de tuin

Magnolia’s zijn prachtige planten en een aanwinst voor elke tuin. In dit artikel bespreken we wanneer u uw magnolia (ook wel tulpenboom) moet planten, welke grondsoort ze nodig hebben en andere verzorgingstips om ervoor te zorgen dat uw magnolia gezond blijft en nog jaren bloeit.

Wanneer een magnolia planten?

Over het algemeen kan een magnolia in pot het hele jaar door worden geplant. Maart en april zijn echter de meest ideale omstandigheden, omdat het weer dan niet te warm of te koud is. Bovendien geeft het planten in het vroege voorjaar de boom de kans om zich te vestigen voordat de zomerhitte zijn intrede doet. Natuurlijk moet in de winter voorzichtig te werk worden gegaan, omdat vorst de plant kan beschadigen. Door deze tips te volgen, zorgt u ervoor dat de magnolia nog jaren zal bloeien.

Standplaats voor het planten van een magnolia

Het plaatsen van magnolia’s in de tuin kan een beetje lastig zijn, omdat ze specifieke behoeften hebben om goed te gedijen. Ze geven de voorkeur aan een plek die veel zon of halfschaduw krijgt en beschut is tegen de wind. De bloemen zijn namelijk erg teer en kunnen gemakkelijk beschadigen of afvallen als ze worden blootgesteld aan harde wind. Geef ze bij het planten voldoende ruimte om te groeien, want ze kunnen behoorlijk groot worden.

Welke grond is geschikt voor het aanplanten van magnolia’s

Als het gaat om het planten van magnolia’s, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden met betrekking tot de bodem. Allereerst is het belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is, anders zullen de wortels gaan rotten. Bovendien mag de grond zuur zijn, maar mag hij geen kalk bevatten. Een kalkrijke grond zorgt ervoor dat de plant moeilijker voedingsstoffen opneemt. Als de grond toch moet worden aangezuurd, kan dit worden gedaan door in het voorjaar tuinturf of DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten toe te voegen aan de bodem.

DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle zuurminnende planten is een product dat is gemaakt om de zuurgraad van de bodem langer op peil te houden. Deze bodemverbeteraar bevat stoffen waardoor de pH-waarde voor langere tijd op de juiste waarde wordt gehouden. Dit product is ideaal voor heide, rododendrons en andere zuurminnende planten, omdat het ze gezond houdt en ze er op hun best laten uitzien.