8 makkelijke tuinplanten die weinig onderhoud nodig hebben

Makkelijke tuinplanten

Het onderhouden van een tuin kan veel tijd kosten. Er zijn zo veel planten om uit te kiezen, en het kan moeilijk zijn om te weten welke gemakkelijk te verzorgen zijn. In dit artikel bespreken we 8 tuinplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Deze planten zijn perfect voor beginners of voor mensen die niet veel tijd hebben om aan hun tuin te besteden. Dus, als je op zoek bent naar een aantal onderhoudsarme planten, lees dan verder!

Bamboe

Bamboe is een winterharde plant die het goed doet in verschillende omstandigheden. Het groeit in de (half)schaduw of zon en bamboe heeft weinig water nodig om gezond te blijven. Bamboe is ook bekend om zijn snelle groei; waarbij een groei van 1 tot 1,5 meter per jaar geen uitzondering is. Als gevolg hiervan, bamboe is een uitstekende keuze voor tuinders die op zoek zijn naar een eenvoudig te verzorgen plant. Naast dat bamboe onderhoudsarm is, maakt het een tuin vooral ook mooier. De hoge, elegante stengels voegen hoogte toe aan elke tuin, en de bladeren zorgen voor een mooie groene achtergrond. bamboe is een ideale plant voor iedereen die wil een vleugje schoonheid toe te voegen aan hun tuin met minimale inspanning.

Bekijk hier het aanbod bamboe

Varens

Varens zijn een plantensoort die mensen vaak associëren met vochtige, schaduwrijke bosgebieden. Er zijn echter veel verschillende soorten varens die in allerlei verschillende omstandigheden kunnen gedijen. Een van de voordelen van varens is dat ze over het algemeen weinig verzorging en onderhoud nodig hebben. Eenmaal geplant, zullen ze meestal blijven groeien en zich verspreiden zonder veel aandacht nodig te hebben. Dit maakt ze een ideale keuze voor iedereen die niet veel tijd aan de verzorging van zijn planten wil besteden. Bovendien zijn varens verkrijgbaar in allerlei maten en vormen, zodat het gemakkelijk is om er een te vinden die in elke tuin past. Of u nu op zoek bent naar een bodembedekker of een sierlijke plant voor in een plantenbak, varens zijn een goede optie.

Bekijk hier het aanbod varens

Hortensia

De hortensia is een populaire heester, gewaardeerd om zijn grote bloempluimen en opzichtige bloei. Er zijn veel verschillende hortensia soorten, van klein tot groot, met een breed scala aan bloemkleuren. De meeste hortensia’s zijn gemakkelijk te verzorgen. De ideale standplaats is in de half-schaduw met een lichtvochtige humusrijke en goed gedraineerde grond. Hortensia’s zijn over het algemeen weinig onderhoudsgevoelige planten, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en mooi bloeien. Ten eerste moeten ze regelmatig water krijgen tijdens het groeiseizoen, vooral als ze op een zonnige plaats geplant worden. Ten tweede hebben ze regelmatige bemesting nodig, die helpt om de planten gezond te houden.

Bekijk hier het aanbod Hortensia’s

Sering

Als de meeste mensen aan seringen denken, denken ze aan grote struiken met een ouderwetse charme. Maar wist u dat er ook dwergsoorten zijn die perfect zijn voor kleine tuinen? En het beste van alles is dat deze planten vrijwel onderhoudsvrij zijn. Om uitbundig te kunnen bloeien is een standplaats met veel zonuren nodig. Seringen hoeven maar één keer per jaar te worden gesnoeid en zijn niet gevoelig voor veel van de ziekten die andere plantensoorten kunnen teisteren. Ze produceren ook een overvloed aan geurige bloemen in de lente. Dus als u op zoek bent naar een probleemloze plant voor uw tuin, overweeg dan de sering. Met zijn zoete geur en prachtige bloei zal hij veel aan uw tuin toevoegen.

Bekijk hier het aanbod Seringen

Hedera

De hedera, ook bekend als klimop, is een krachtige, groenblijvende klimplant die snel groeit. De leerachtige bladeren zijn donkergroen van kleur en glanzend. De hedera komt oorspronkelijk uit Europa, Noord-Afrika en West-Azië en groeit in verschillende omgevingen, waaronder bossen, heggen en kliffen. Hij wordt veel gebruikt om muren en schuttingen mee te bedekken en om schaduw en privacy te bieden. De hedera moet in de eerste periode na het aanplanten regelmatig water krijgen tot deze goed geworteld is. Een klimop heeft weinig verzorging nodig, maar moet door de snelle groei af en toe wel worden gesnoeid.

Bekijk hier het aanbod Hedera’s

Vlinderstruik

De vlinderstruik is een bladverliezende heester die zijn naam dankt aan het feit dat hij vlinders aantrekt. Het is een snelgroeiende plant, waarbij takken in een jaar tot wel 120 centimeter kunnen groeien. De bloemen zijn zeer geurig en komen in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, blauw en wit. Vlinderstruiken zijn gemakkelijk te verzorgen en hoeven slechts af en toe water te krijgen. De plant kan goed tegen droogte als de vlinderstruik geworteld is. Als u op zoek bent naar een plant die vlinders naar uw tuin lokt, is de vlinderstruik een uitstekende keuze.

Bekijk hier het aanbod Vlinderstruiken

Olijfwilg

De olijfwilg (Elaeagnus Ebbingei) is een veelzijdige groenblijvende heester die in elke tuin kan worden toegepast. Hij heeft opvallende grijsgroene bladeren en de takken zijn in de herfst bedekt met kleine witte bloemetjes. De olijfwilg kan worden gebruikt als haagplant, maar is ook solitair te planten. De olijfwilg is ook een goede keuze wanneer u in de buurt van de kust woont. De plant is namelijk goed bestand tegen de zilte zeelucht en de wind.

Bekijk hier het aanbod Olijfwilgen

Taxus

De Taxus is een groenblijvende haagplant die het meest gebruikt wordt als erfafscheiding. De plant heeft donkergroene naalden en krijgt in het najaar rode bessen. Door de dichte groeiwijze is het een uitstekende keuze voor gebruik als haag. De Taxus is ook goed bestand tegen vorst, waardoor een strenge Nederlandse winter de taxus niet zal beschadigen. Bovendien vraagt de plant zeer weinig onderhoud, slechts 1 à 2 keer per jaar hoeft hij gesnoeid te worden.

Conclusie

Er zijn verschillende tuinplanten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Met minimale verzorging zullen deze planten al groeien. Kies de juiste plant voor uw tuin en geniet van de schoonheid van de natuur met minimale inspanning.