Planten herkennen: handige Apps

Planten herkennen

Heeft u wel eens een mooie plant gezien waarvan u de naam niet wist? Of misschien wilde u meer weten over de verzorging ervan. De technologie van vandaag kan u hiermee helpen. Er zijn verschillende apps beschikbaar die planten direct identificeren. Zo komt u meer te weten over de verzorging en vereisten van elke plant. Dus als u de volgende keer tijdens een wandeling een tuinplant ziet die u niet herkent, aarzel dan niet om uw telefoon te pakken en een van deze apps te proberen.

Gratis apps om planten te herkennen

Hieronder een overzicht van de beste gratis apps die u kunt downloaden.

iNaturalist

iNaturalist is een gratis app die helpt planten en dieren te identificeren. Het gebruikt een grote database om suggesties voor identificatie te doen. Gebruikers kunnen foto’s delen met andere gebruikers en de app geeft suggesties voor plant het kan zijn. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen.

Download iNaturalist gratis voor Android of iOs.

Plantifier

De Plantifier app is een andere handige manier om planten te herkennen. Het enige wat je hoeft te doen is een foto van de plant in kwestie maken en deze voorleggen aan de community. De Mijn Tuin experts of de actieve community helpt om de plant een naam te geven. De app is volledig gratis, waardoor het een goede manier is om meer informatie te vinden.

Download Plantifier gratis voor Android of iOs.

Google Lens

Google Lens is een gratis app die de camera van uw telefoon gebruikt om planten en bloemen te identificeren. Neem gewoon een foto van de plant of bloem en Google Lens geeft u de naam en wat basisinformatie. U kunt Google Lens ook gebruiken om informatie te vinden over andere objecten, zoals gebouwen of specifieke producten. Deze functie is bij Android apparaten vrijwel altijd standaard geïnstalleerd en bereikbaar via de camera of Google assistant door op het Lens-icoontje te drukken. Gebruikt u iOS-software, dan is deze handige tool te gebruiken via de Google app.

Download Google Lens gratis voor Android

Pl@ntnet

Met de Pl@ntnet app kunnen gebruikers foto’s van alle soorten tuinplanten uploaden voor herkenning. De foto’s worden automatisch vergeleken met een botanische fotodatabase, en de resultaten worden binnen enkele seconden weergegeven. Naarmate er meer foto’s worden geüpload, wordt het systeem steeds beter in het identificeren van planten. Zeldzame planten worden daardoor mogelijk minder goed herkend. Naast de praktische toepassingen is het ook een leuke manier om meer over uw vaste planten, heesters en bomen in de tuin te leren.

Download Pl@ntnet gratis voor Android of iOs.

Planten met app herkennen

Betaalde apps om planten te indentificeren

Hieronder een overzicht van de beste betaalde apps die u kunt downloaden.

PlantSnap

Deep learning en kunstmatige intelligentie voeden een nieuwe generatie apps, waaronder Plantsnap. Met deze app kunnen gebruikers snel en gemakkelijk verschillende soorten tuinplanten herkennen met een foto. Met een database van meer dan 600.000 soorten is PlantSnap een van de meest uitgebreide apps. De app herkent zelfs paddenstoelen, vetplanten en cactussen! Naast plantidentificatie geeft PlantSnap ook informatie over verzorging, zoals het water geven van uw nieuwe plant. De app kan gratis worden uitgeprobeerd en de Pro versie is beschikbaar voor Apple (eenmalige aankoop van $39,99) en Android (€19,99).

Download Plantsnap gratis voor Android of iOs.
Download Plantsnap Pro (betaalde versie) voor Android of iOs.

PictureThis

PictureThis, beschikbaar voor zowel iOS als Android, is een plant herkenningsapp die ook verzorgingsinstructies geeft. De PictureThis is één week gratis te proberen, daarna betaalt u €19,99 euro per jaar. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan deze app verschillende plantensoorten identificeren en informatie geven over de behoefte aan water, voeding en over veel voorkomende ziekten en plagen. Bovendien kunt u met de app foto’s van planten delen met vrienden.

Download PictureThis voor Android en iOs.