Sering bemesten

Sering bemesten

Als u een sering (Syringa) in de tuin hebt, dan wilt u natuurlijk dat deze uitbundig en zo lang mogelijk bloeit. Om dit te bereiken is het belangrijk om regelmatig bemesten.

Maar wanneer en hoe moet u bemesten? Lees alles over het bemesten van de sering in dit artikel!

Waarom een sering bemesten?

Bemesting zorgt voor een rijkere bloei, een gezondere plant en levendigere kleuren. Goede voeding is essentieel voor elke heester, ook voor seringen. Bloeiende struiken gebruiken veel energie om hun bloemen te krijgen, dus het is belangrijk om ze de benodigde voedingsstoffen te geven. Dit geldt met name voor de Syringa, die zwaar bloeien. Een langdurig werkende organische meststof is goed voor volle bladeren, een sterk wortelgestel en een overvloed aan bloemen. Een sering reageert bijzonder goed op fosfor, wat zorgt voor die rijke bloei.

Paarse Sering

Wanneer seringen bemesten?

U kunt seringen het beste in het vroege voorjaar bemesten, wanneer de struik net begint te groeien. Dit geeft de heester een boost van voedingsstoffen die hen zal helpen om sterke, gezonde stengels en bladeren te produceren. U kunt u meststof geven in het late voorjaar of het begin van de zomer, als u vindt dat de planten een extra impuls nodig hebben.

Zorg er voor dat u niet te veel bemest, want dit meer kwaad dan goed doen. Volg daarom altijd de instructies op de verpakking van de meststof. Als u niet zeker weet hoeveel meststof u moet gebruiken, is het altijd het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en liever minder dan meer te gebruiken.

Het bemesten van seringen: hoe werkt dat?

De sering kunt u het beste bemesten in het vroege voorjaar, voordat ze bloeien. Dit geeft de plant de tijd om de voedingsstoffen op te slaan die nodig zijn voor een gezonde bloei. Seringen kunnen worden bemest met een korrelige of vloeibare meststof. Als u een meststof in korrelvorm gebruikt, breng deze dan aan op de grond rond de basis van de plant en geef daarna extra water.

Als u een vloeibare meststof gebruikt, meng deze dan volgens de instructies van de fabrikant en breng deze direct aan op de grond rond de basis van de struik. Zorg ervoor dat er geen meststof op de bladeren of bloemen komt, want dan kunnen ze verbranden.