Snelgroeiende klimplanten

Bloeiende clematis

Snelgroeiende klimplanten zijn ideaal om snel privacy of een groene afscheiding te creëren. Laat ze opgroeien bij een kale schutting, muur, pergola of overkapping voor een snelle bedekking. Sommige soorten groeien langzamer, terwijl andere in één seizoen enkele meters de hoogte in schieten. Bent u op zoek naar klimplanten die in korte tijd meer groen (of bloeiende bloemen) toevoegen aan uw tuin, dan vindt u hier de beste opties.

5 mooiste snelgroeiende klimplanten

Tuinplantenonline.nl heeft de mooiste snelgroeiende klimmers op een rij gezet. Bekijk hieronder onze favoriete soorten.

Wisteria – Blauweregen

De blauwe regen of wisteria, is een snelgroeiende struik die bekend staat om zijn uitbundige bloei. De wisteria’s met blauw-paarse bloemen zijn het meest bekend, maar er zijn ook witte en roze soorten verkrijgbaar. Deze klimplant heeft hangende bloemtrossen die tot 18 centimeter lang kunnen zijn en rijkelijk bloeien in de maanden april en mei. Geef deze snelle groeier een plek in de volle zon of half-schaduw.

Bekijk het aanbod Wisteria’s

Clematis

Clematis

De Clematis (Bosrank) is een groot geslacht van bloeiende planten die in verschillende kleuren voorkomen, waaronder blauw, wit, paars en roze. Niet alle soorten zijn groenblijvend. Deze klimplant krijgt overvloedig veel bloemen, waardoor het een populaire keuze is. Sommige bosrank soorten geven tijdens de bloei ook een heerlijke geur in de tuin. Deze plant is niet zelfhechtend en moet begeleid worden om opwaarts te groeien.

Bekijk het aanbod Clematis

Klimop

Hedera

De klimop is een groenblijvende zelfhechtende klimplant die met zijn ranken snel muren en schuttingen bedekt. De plant is daarnaast ook geschikt voor een groene afscheiding op een gaaswerk. De bladeren van de plant zijn glanzend en groen. Deze winterharde klimplant is gemakkelijk te verzorgen en heeft twee keer per jaar een snoeibeurt nodig. De klimop is een snelgroeiende plant die 50 tot 120 centimeter per jaar groeit. Hierdoor zorgt de hedera snel voor een dichte begroeiing.

Bekijk het aanbod Klimop

Toscaanse Jasmijn

Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) is een groenblijvende klimplant met witte, stervormige bloemen die intens geuren. Hij komt oorspronkelijk uit Azië, maar is ook in andere delen van de wereld populair als klimmer in de tuin. Toscaanse jasmijn geeft de voorkeur aan een plaats met volle zon en goed gedraineerde grond. Hij verdraagt hitte en droogte, maar zal minder rijk bloeien als hij niet genoeg zonlicht krijgt. De Toscaanse jasmijn kan worden geleid om een hekwerk te beklimmen, of hij kan over de grond blijven hangen en functioneren als bodembedekker.

Bekijk het aanbod Toscaanse Jasmijn

Kamperfoelie

Kamperfoelie

Kamperfoelie (Lonicera) is een bloeiende klimplant die bekend staat om zijn lange bloeiperiode en zoete geur. De bloemen komen in verschillende kleuren voor, waaronder wit, geel en roze. Veel soorten kamperfoelie verliezen hun blad in de herfst, maar de Lonicera Henryi is een groenblijvende soort. De kamperfoelie is een snelgroeiende klimplant en daardoor zeer geschikt als plant tegen een schutting of pergola. De plant bloeit langdurig van het late voorjaar tot en met de zomer. De bloemen worden gevolgd door kleine, rode bessen die veel vogels aantrekken.

Bekijk het aanbod Kamperfoelie

Bekijk ook gerelateerde artikelen: