Top 10 groenblijvende tuinplanten

Rhododendron groenblijvend

De herfst heeft zijn charme, met blad dat verkleurd en in de meeste gevallen later afvalt. Maar wat overblijft is een kale tuin. Veel mensen geven de voorkeur aan een groene tuin, ook in de winter. Door groenblijvende tuinplanten toe te voegen kunt u dit eenvoudig bereiken. Deze planten blijven het hele jaar rond in blad, waardoor u een mooie levendige tuin houdt. Wij hebben voor u 10 populaire planten op een rij gezet.

Rhododendron

Rhododendron

De Rhododendron is een prachtige bloeiende plant die oorspronkelijk uit Azië komt. Deze heester behoort tot de Ericaceae-familie, waartoe ook azalea’s en bosbessen behoren. De bloemen zijn meestal roze of wit en bloeien uitbundig in het voorjaar. Rhododendrons zijn zeer populaire heesters die een voorkeur hebben voor lichtzure en humusrijke grond. Daarnaast komt de plant het best tot zijn recht op een plek met half-schaduw.

Taxus

Taxus

Taxussen zijn populaire haagplanten vanwege hun dichte groei. U kunt ze dicht op elkaar aanplanten, zodat maken van een tuinafscheiding goed mogelijk is. Dit maakt ze ideaal voor privacy-hagen, want doorkijk is vrijwel niet mogelijk. Taxussen zijn ook zeer goed bestand tegen snoeien, zodat ze gemakkelijk in de gewenste vorm kunnen worden gebracht. Bovendien zijn ze relatief onderhoudsarm en zijn niet kieskeurig wat betreft de grondsoort.

Hedera - klimop groenblijvend

Klimop, Hedera

Hedera, beter bekend als klimop, is een snelgroeiende klimplant die vaak wordt gebruikt voor het bedekken van muren en schuttingen. Door de snelle groei is deze plant ideaal om een dichte afscheiding te creëren. De klimop is gemakkelijk te verzorgen en vereist weinig meer dan een regelmatige snoeibeurt om hem onder controle te houden. Het is een bladhoudende tuinplant, dus ook in de winter is de tuinafscheiding mooi bedekt met groene bladeren.

Elaeagnus ebbingei - olijfwilg

Elaeagnus Ebbingei

Elaeagnus Ebbingei, of olijfwilg, is een struik met groen blad en kleine witte bloemen. Het is één van de weinige groenblijvende struiken, die zout en zilte omstandigheden goed verdraagt. De maximale hoogte van de olijfwilg is ongeveer 180 centimeter. Hij groeit op elk type goed gedraineerde grond. De olijfwilg is een onderhoudsarme plant die gemakkelijk te verzorgen is. Hij hoeft niet veel gesnoeid te worden en is ziektebestendig. Deze veelzijdige en sterke tuinplant kan worden geplant als haag, solitair in een border of in pot.

Quercus Ilex - steeneik

Quercus ilex

De steeneik is een groenblijvende statige boom die oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt. De leerachtige bladeren zijn donkergroen en glanzend. De Quercus ilex is ook verkrijgbaar als leiboom. De steeneik is een winterharde boom die groeit op elke voedselrijke grond.

Olijfboom

Olijfbomen

Met zijn kenmerkende grijsgroene bladeren zijn olijfbomen het symbool van vrede en overvloed. De olijfboom is inheems in het Middellandse Zeegebied en heeft heerlijke vruchten. De olijfboom is een winterharde plant die alleen bij strenge vorst extra bescherming nodig heeft. Door de sierlijke uitstraling krijgt de tuin direct die Mediterrane sfeer.

Groenblijvende laurier

Laurier, Laurus

De laurier is een groenblijvende heester met donkergroene stevige bladeren. Vaak wordt de struik gebruikt als haagplant. Het zijn snelle groeiers die u minstens twee keer per jaar moet snoeien. Behalve dat het een aantrekkelijk tuinplant is, trekt de laurier ook vlinders en insecten aan.

Groenblijvende Thuja haag

Thuja

Thuja is een gemakkelijk te verzorgen naaldachtige plant die veel als haagplant wordt gebruikt. In Nederlands is deze conifeer ook wel bekend als de levensboom. De plant is niet kieskeurig wat betreft grondsoort, verdraagt een snoeibeurt goed en blijft het hele jaar door groen.

Glansmispel

Glansmispel

De glansmispel is een ander populaire wintergroene heester, die in het voorjaar prachtig helderrood blad heeft. Hij verdraagt snoeien heel goed, waardoor het een gewaardeerde haagplant is. In de zomer is het blad donkergroen en in de winter kleurt het bruinrood. De plant bloeit ook uitbundig in het voorjaar, en hoewel hij in de winter minder dicht begroeid is, blijft hij wel in blad.

Skimmia

Skimmia

De skimmia is een populaire plant in Nederlandse tuinen die elk seizoen een ander karakter heeft. In de nazomer verschijnen de eerste knoppen en bessen. Bij deze wintergroene planten blijft het blad diepgroen en in het vroege voorjaar verschijnen bloemen die een heerlijke frisse voorjaarsgeur verspreiden. Behalve als tuinplant kan de skimmia ook worden gebruikt in potten voor een balkon of terras.

Groenblijvende tuinplanten kopen

Bent u op zoek naar mooie groenblijvende planten? Dan bent u bij Tuinplantenonline.nl aan het juiste adres! Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment met verschillende soorten. Al onze tuinplanten zijn van hoge kwaliteit en worden voor het bezorgen zorgvuldig verpakt. Als u in de buurt bent neem dan ook zeker een kijkje in ons tuincentrum in de Westereen. Onze ervaren medewerkers adviseren u graag over de beste planten voor uw tuin.